NewsroomGLR
Sport

De weg van Mats Wieffer naar het Nederlands elftal

De Feyenoorder Mats Wieffer speelde Maandag 27 maart zijn allereerste interland voor het Nederlands elftal. Het is allemaal heel snel gegaan voor Mats Wieffer zo speelt Wieffer sinds kort pas in de basis van Feyenoord en speelde die vorige jaar nog voor Excelsior in de Keuken Kampioen Divisie. Dit seizoen was Wieffer voor 5 ton gehaald naar Feyenoord van Excelsior. 

Mats Wieffer is geboren op 16 november 1999 in Borne, een plaatsje naast Hengelo. Wieffer zijn loopbaan begon bij de amateurclub RKSV NEO, daar speelde hij tot aan het jaar 2010. In 2010 werd Wieffer gescout door FC Twente. Hij speelde een hele tijd in jeugd van FC Twente, maar in het seizoen 2017/2018 debuteerde hij bij Jong Twente. In datzelfde seizoen speelde Mats maar een wedstrijd voor Jong Twente, die wedstrijd wonnen ze uiteindelijk met 1-3 tegen Odin’59. Vanaf seizoen 2018/2019 deed Wieffer mee met het eerste team van Twente, hij debuteerde voor Twente op 30 oktober 2018. De wedstrijd waarin hij debuteerde was een wedstrijd in KNVB Beker tegen vv Noordwijk, de wedstrijd werd gewonnen met 4-2. Wieffer maakte op 8 Maart 2019 zijn competitiedebuut voor Twente, de wedstrijd werd met 2-0 gewonnen tegen Top Oss.  

In 2020 maakte Wieffer een transfer naar de Rotterdamse club Excelsior. De overstap van FC Twente naar Excelsior pakte zeer goed uit voor Wieffer. Hij had een zeer sterk seizoen gespeeld met Excelsior, zo speelde die in totaal 77 wedstrijden voor Excelsior. In die wedstrijden maakte Wieffer 6 doelpunten en had die maar liefst 15 assist. In zijn laatste seizoen met Excelsior eindigde ze op zesde plaats, omdat ze zesde waren geworden hadden ze een plekje in de play-offs veroverd voor promotie. In de play-offs finale kwamen ze tegen Ado Den Haag. De laatste wedstrijd was een waar spektakel. Zo kwam Ado Den Haag met 3-0 voor en leek alles gespeeld te zijn, maar niks was minder waar, het werd nog 3-3. Door de 3-3 ging de wedstrijd naar een verlening toe. De wedstrijd werd uiteindelijk 4-4 en werd gewonnen door Excelsior na penaltys. 

Op 23 juni 2022 maakte Feyenoord bekend dat ze Wieffer hadden overgenomen van Excelsior voor een bedrag van 500.000 euro. Hij tekende een contract met Feyenoord tot 2026. Het seizoen begon heel slecht voor Wieffer, in een oefenwedstrijd tegen Red Bull Salzburg scheurde Wieffer zijn enkelband af en moest geblesseerd het veld af. Hij was in totaal 55 dagen geblesseerd, nadat die terugkwam van zijn blessure zat Wieffer op de bank. Zijn concurrent Timber maakte een sterke indruk en kon op die manier Wieffer op de bank houden. Eind december raakten diezelfde concurrent drie weken geblesseerd, Wieffer pakten zijn kans met beide handen aan en is nu niet meer weg te denken uit de basis van dit Feyenoord wat op weg is naar de landstitel. Wieffer bleef op een hoog niveau voetballen, zo speelden hij tegen Lazio in Europa en maakte hij indruk op iedereen. Ook tegen Ajax maakt Wieffer indruk met zijn rustige spel en precieze passes.  

De prestaties van Wieffer bleven niet onopgemerkt zo werd die opgeroepen voor het Nederlands elftal en maakten die zelfs zijn debuut tegen Gibraltar. Op de trainingen bij het Nederlands elftal maakten Wieffer ook al veel indruk. Zo weet journalist Hans Kraay Jr te vertellen dat Wieffer helemaal niet zo veel moeite had om mee te gaan met het niveau en was hij gelijk iedereens grote vriend. 

Related posts

MATCHDAY| AS Roma-Feyenoord  

newsroomglr

Het tijdschema van de gp van Singapore en waar te kijken?

newsroomglr

Van rookie tot king 

newsroomglr

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More