NewsroomGLR
EntertainmentLifestyleRotterdam

De Vegetarische Slager maakt een comeback in Roffa!

Gemaakt door Ro

Of je nou helemaal geen vlees eet, wilt gaan minderen of gewoon iets nieuws wilt uitproberen: de Vegetarische Slager heeft voor ieder wat! 

Sinds 27 maart heeft de Vegetarische Slager een plekje op het treinstation van Rotterdam met hun pop-up broodjeszaak. Ze zijn van maandag tot zondag open van 11:00 tot 19:00. 

Voor de vegans onder ons: niet getreurd! Ze hebben namelijk ook vegan opties. Helemaal zonder leed, dus! 

Roffa’s Affordable Taste ging voor jullie op pad. 

RAT? Wat is dat? 
RAT staat voor Roffa’s Affordable Taste. Samen met Donna, Firdausa en Ro gaan wij heel Rotterdam af om zo de tofste en lekkerste plekjes te vinden voor een goeie prijs. Ja toch, niettan? 😉  

Niet de eerste keer 
Eerder, vorig jaar op 7 maart 2022 opende de Vegetarische Slager ook al een pop-up restaurant genaamd ‘De Vleesch Lobby’. Acht weken lang waren ze geopend van maandag tot en met zaterdag van 11:00 tot 20:00 in de Hofbogen aan de Raampoortstraat en nu zijn ze dus weer terug. 
 

De missie van de Vegetarische Slager 
De grootste slager van de wereld worden, door vegetarisch ‘vleesch’ de standaard te maken en een voedselrevolutie aan te jagen die dieren uit de voedselketen haalt, dat is de missie van deze slager. 

 
Jaap Korteweg was altijd vleesliefhebber, maar de varkenspestuitbraak waardoor meer dan 11 miljoen varkens gedood moesten worden, zette hem aan het denken. Dat leidde ertoe dat hij besloot te stoppen met het eten van dieren. De vleesliefhebber werd vegetariër, maar omdat hij toch nog altijd een vleesliefhebber was, vond hij het belangrijk de lekkere smaak van vlees te behouden in de producten waar geen leed voor nodig was. 

Mijn conclusie
Ik was eerlijk gezegd een beetje bezorgd of ze wel vegan producten hadden, maar gelukkig hadden ze die wel en er was ook de optie om de vegetarische producten vegan gemaakt konden worden. Ik nam de Japanse Beef Bowl. Daarin zat zoete aardappel, wortel, wakamame, komkommersalade, aioli en ‘beef strips’. Het kostte €9,50 en was best wel te doen qua prijs en erg smakelijk.  
 
Dus… of je nou wel of geen vlees eet, het proberen is het in ieder geval waard! 

Related posts

Dinsdagmiddag 12 maart is het weer tijd voor In gesprek met…!

newsroomglr

Grauwe, natte zomers en een zomerse herfst 

newsroomglr

Een blowtje draaien met Mike Tyson 

newsroomglr

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More