NewsroomGLR
Sport

Verwachtingen van de Oranje Leeuwen  

De EK voorrondes komen er weer aan. Genoeg reden dus om even de statistieken en de kansen van onze oranje leeuwen te bekijken. We zitten in de poule samen met 4 andere landen. Frankrijk, Ierland, Griekenland en Gibraltar zijn onze rivalen die strijden om een ticket. De top 2 van iedere poule gaat naar het EK 2024 in Duitsland dat volgend jaar gehouden wordt.  

Misschien is Frankrijk wel onze grootste rivaal in de poule. Frankrijk werd afgelopen WK 2e na de verloren finale tegen Argentinië. De Fransen zijn momenteel in een topvorm, maar als we naar de laatste ontmoetingen bekijken ziet het er niet al te best uit voor Nederland. In de afgelopen tien jaar hebben we zes keer een ontmoeting met de Fransen gehad. Hiervan wonnen we er maar één. Dit was ook nog eens een thuiswedstrijd. Als we uitgaan van de statistieken hebben we tegen de Fransen geen schijn van kans, maar de bal kan raar rollen.  

De tweede tegenstander is Ierland. Nu lijkt dit een makkie, maar de afgelopen tien jaar hebben we niet zo vaak tegen de Ieren gespeeld. Eén keer in de afgelopen tien jaar en het werd ook nog een gelijkspel met een late treffer van Luuk de Jong. Als we naar de statistieken kijken van die ene wedstrijd, waren de Oranje leeuwen die Ieren te sterk af. Dit was alleen niet te zien in het eindresultaat. 

Onze derde tegenstander is Gibraltar. Nu is dit een tegenstander waar we pas in 2021 voor het eerst tegen speelden. In totaal heeft Nederland twee keer tegen Gibraltar moeten spelen. Beide wedstrijden werden zonder moeite gewonnen. Dit met een 6-0 en een 7-0 overwinning. Gibraltar heeft nauwelijks een kans om drie punten tegen het Oranje van Koeman te pakken.  

En dan de laatste tegenstander van de poule fase, Griekenland. We hebben in het verleden negen keer tegen de Grieken gespeeld, waarvan de afgelopen tien jaar maar één keer. Dit werd een 2-1 winst voor de Grieken. Alle andere wedstrijden tegen de Grieken hebben we ruim gewonnen op één gelijkspel na. In de statistieken van de laatste ontmoeting, die telt uit 2016, was Griekenland de bovenliggende partij. Ondanks die verloren wedstrijd maken we zeker een kans tegen de Grieken in de poulefase.  

Mijn conclusie en voorspelling is dus ook het volgende: Frankrijk wordt fluitend eerste. Gevolgd door Nederland dat niet ver van de Ieren afstaat. Die komen op de derde plek. Griekenland wordt vierde en Gibraltar heeft geen enkele schijn van kans en staat dus ook fors onderaan.  

De speeldata van de Oranje leeuwen onder Koeman staan hieronder:  

24 maart Frankrijk-Nederland  

27 maart Nederland-Gibraltar  

7 september Griekenland-Nederland 

10 september Ierland-Nederland  

13 oktober Nederland-Frankrijk  

16 oktober Griekenland-Nederland  

18 november Nederland-Ierland  

21 november Gibraltar-Nederland  

Alle wedstijden worden om 20:45 Nederlandse tijd gespeeld. 

Related posts

18-jarige Julia Ituma overleden na val uit raam van hotelkamer  

newsroomglr

MATCHDAY| AS Roma-Feyenoord  

newsroomglr

Het WK Voetbal krijgt een staartje voor sommige landen

newsroomglr

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More