NewsroomGLR
Bron: ANP

dassen onder het spoor op 40 verschillende locaties

Als je uit het oosten van het land komt kan het zijn dat je problemen hebt met de treinen. Dit komt doordat er daar dassen onder het spoor zitten. 

Vooral in de plekken Molkwerum en Esch zijn er veel problemen met de dassen. ProRail is bang dat het spoor verzakt door de aanwezigheid van de dassen en hierdoor rijden er geen treinen.  
 

De das is een beschermde diersoort in Nederland. Hierdoor kan ProRail niet zomaar maatregelen nemen. Hiervoor is eerst toestemming nodig van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). De woordvoerder van het RVO zegt dat de dassen niet zomaar weggejaagd kunnen worden.  

Afgelopen dinsdag werd bekend gemaakt dat er in deze gebieden zeker tot dinsdag 28 maart geen treinen rijden. ProRail verwacht vandaag toestemming te krijgen voor het verhuizen van de dassen. Er is een kunstburgt gebouwd waar de dassen komende tijd moeten gaan verblijven. Er wordt geprobeerd de dieren van hun huidige spot te verjagen door het gebruik van licht, geur en geluid.   

Als de dassen het spoor hebben verlaten wordt er een hekwerk gebouwd zodat de dassen niet meer terug kunnen komen. Woon je in de buurt van Esch dan zou je nog even geduld moeten hebben tot dinsdag 28 maart.  

Related posts

Drukste ochtendspits sinds 2019

newsroomglr

MBO’ers verdienen meer loon dan menig HBO’ers 

newsroomglr

Minder bussen in Rotterdam

newsroomglr

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More