NewsroomGLR
gebeurtenisRotterdam

Daan Overveld heeft het mbo debat 2023 gewonnen

Fotograaf: Hans Tak

Op 8 maart heeft Daan Overveld, student aan het Grafisch Lyceum Rotterdam, het mbo debat van 2023 gewonnen. Aan de winnaar is gevraagd om zijn ervaring te delen.    

Daan Overveld is student op het Grafisch Lyceum en volgt de opleiding redactioneel medewerker. Inmiddels zit hij in zijn derde jaar. Zijn sterke argumenten op het debat hebben het publiek en de juryleden overtuigd dat hij de ware winnaar was. Om zich voor te bereiden had hij de kans om aan masterclasses deel te nemen, maar hier had hij geen tijd voor door zijn stage. Hij  had al ervaring opgebouwd op de middelbare school. Daar heeft hij met Nederlands kampioen en zijn Engels docent een debatclub opgebouwd om te oefenen. Het resultaat van die ervaring heeft zich duidelijk getoond op het mbo debat. Ook doet hij al een tijdje mee aan het debat clubje op het Grafisch Lyceum Rotterdam.   

Het mbo debat is een debat waarbij studenten van het mbo een aantal stellingen moeten kunnen verdedigen of weerleggen met sterke argumenten. De stellingen  die de deelnemers moesten verdedigen of weerleggen waren: sociale huurwoningen moeten worden gebouwd in welvarende wijken, schoolkantines moeten vegetarisch worden en ouders moeten meer inzicht krijgen in de schoolcarrière van hun kinderen. Daans tactiek voor het debat was om als een roofdier zijn prooien te bespringen met tegenargumenten wanneer er een zwakheid in de argumenten van zijn opponenten ontstond. Dat heeft hem enorm geholpen. 

Na het debat moesten de juryleden alle deelnemers hun argumenten voor alle stellingen beoordelen. Tegen de tijd dat de uitslag bekend was, had Daan helemaal niet het idee dat hij had gewonnen, omdat hij vond dat een paar van zijn opponenten betere argumenten hadden. Toen de winnaar bekend werd gemaakt kon hij niet geloven dat het zijn naam was. Na afloop volgde alle felicitaties.  

Fotografie: Hans Tak

Related posts

Extinction Rebellion demonstranten hebben een zin meer in natte kleding

newsroomglr

Werken voor je statiegeld  

newsroomglr

18-jarige Julia Ituma overleden na val uit raam van hotelkamer  

newsroomglr

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More