NewsroomGLR
LifestyleMuziek

De hiphop cultuur

HipHop is een levensstijl, maar is vooral bekend door de muziekstijl. Het is ontstaan in de jaren 70 in de twintigste eeuw in New York city, en dan voornamelijk in de wijk The Bronx die toen der tijd vooral bewoond was door afro Amerikanen en latino’s. 

De geschiedenis van HipHop  

Veel mensen denken dat HipHop is begonnen in de Verenigde staten maar dat is niet zo. Het begon in Brazilië, dat sloeg toen over naar Jamaica en toen pas naar Amerika waar het op tv werd gebracht. Dat heeft ook een grote invloed gehad op de rapmuziek. Van Amerika belandde het ook in Nederland, Osdorp Posse was de eerste groep in Nederland die ging rappen en wist in 1989 commotie te creëren door de harde teksten. De Nederlandse HipHop explodeerde rond 2000. HipHop bestaat niet alleen uit muziek maar ook uit 4 elementen; Graffiti, Rapping, Beatboxing, Breakdance en DJ’ing. 

Invloed op Jongeren 

HipHop muziek is heel bekend onder jongeren. Logisch ook want de beats en de ritmes geven motivatie en inspiratie aan de jeugd. Wat voor invloed geeft het eigenlijk op de jongeren? Verandert er iets aan hun gedrag/ en of denkwijze? Vooral door de muziekteksten en de betekenis ervan hebben veel invloed, omdat er vaak ideeën en gedachten worden overgebracht via de muziek.  

Vaak als ze hun rolmodel zien in videoclips met de allernieuwste Jordans willen ze die ook heel graag omdat ze dan meer op hun lijken, dus vaak heeft de artiest veel invloed op hun doelgroep zonder dat ze het vaak door hebben. Vaak komt er ook geweld bij kijken, hier in Nederland was er een periode waarbij jongeren elkaar neer gingen steken en dat werd meestal aangewakkerd door de dril rap formaties in Nederland die onderlinge ruzies hadden met elkaar. Dat leidde 2 jaar geleden tot een tragisch overlijden van een onschuldige jongen in Scheveningen. 

Top 10 beste HipHop artiesten 

  1. Eminem 
  1. Tupac 
  1. Notorious BIG 
  1. Nas.                                                                                    
  1. Jay-Z                                                                                 
  1. DR-Dre 
  1. 50 Cent 
  1. Snoop Dogg 
  1. Lil Wayne 

       10. Rakim 

Related posts

Vijf leuke dingen om te doen in de kerstvakantie 

newsroomglr

Lancering nieuwe geur Armani en Prada

newsroomglr

Gevaarlijke stof ontdekt in macaroni kruiden

newsroomglr

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More