NewsroomGLR
gebeurtenis

Aardbeving maakt veel los in de wereld 

Gisteren is er in Nederland aandacht gevraagd voor de getroffenen van de aardbeving in Turkije en Syrië. Een inzamelingsactie, die is uitgezonden op televisie en radio met als één van de organisatoren Giro555 heeft 89 miljoen euro opgebracht. Maar niet alleen Nederland zamelde geld in, dit werd ook gedaan in Turkije met een opbrengst van maar liefst 5,7 miljard euro. Met als slogan “TürkiyeTekYürek” (Turkije een hart) is de uitzending uitgezonden op alle tv- en radiozenders van Turkije dat waren maar liefst 213 tv-zenders en 562 radiostations. Er werden meer dan 9 miljoen sms’jes verzonden en achter de telefoons zaten Turkse beroemdheden die de donaties noteerden.  

Deze vreselijke gebeurtenis heeft veel verwoest. Vaders die hun kinderen hebben verloren, kinderen die geen ouders meer hebben, lijken die nog onder het puin liggen en nog zoveel meer treurige gevallen. Tijd kan niet teruggedraaid worden, het is gebeurd. Iedereen rouwt. Reddingmedewerkers uit verschillende landen zijn bijeengekomen om de schade te minimaliseren. Er heerst een geur van lijken op het rampgebied, maar ook heerst er een samenhorigheid die tot stand is gekomen door mensen die een steentje bijdragen. De ene met een hand onder de steen en de ander met een donatie.  

Related posts

Belgische kleuterleraar opgepakt voor kindermisbruik op school 

Anamaria Marosan

Daan Overveld heeft het mbo debat 2023 gewonnen

newsroomglr

Lerares ontslagen in VS  door Anne Frank te lezen in de klas

newsroomglr

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More