NewsroomGLR
Sport

Het WK Voetbal krijgt een staartje voor sommige landen

Het WK voetbal is inmiddels al een maand voorbij, maar de gevolgen voor sommige landen zitten er juist nog aan te komen. Sommige landen krijgen wellicht een straf opgelegd door de FIFA wegens wangedrag, terwijl andere landen die straf juist al hebben gekregen. Welke landen zijn dit allemaal? Wat hebben ze misdaan? En wat krijgen ze voor straf?

Wangedrag op het WK

Het WK voetbal 2022 in Qatar wordt ondanks alle commotie van tevoren op internet gezien als een WK vol met leuke herinneringen. Toch heeft het WK voor sommige landen een vervelende nasmaak. Er hangt namelijk een straf boven het hoofd voor de landen Argentinië en Kroatië. Bij Argentinië gaat het om mogelijke schendingen van artikel 11 (aanstootgevend gedrag en fair play) en artikel 12 (wangedrag van spelers en coaches). Bij Kroatië gaat het om artikel 12 (discriminatie) en artikel 16 (veiligheid). De straffen die deze landen mogelijk krijgen opgelegd zijn nog niet bekend.

Welke landen zijn al gestraft?

Andere landen die deel hebben genomen aan het WK hebben zelfs al een straf uitgedeeld gekregen. Het gaat hier om de landen: Mexico, Servië en Ecuador. Mexico kreeg een boete van 99,600 euro. Ze moeten overigens ook een wedstrijd zonder publiek spelen. Ecuador moest 19.900 euro overmaken en een aantal tribunes sluiten bij hun eerstvolgende wedstrijd. En Servië moet ook deels zonder publiek spelen en een boete betalen van 49.800 euro betalen. Deze landen kregen deze boetes voor kwetsende spreekoren tijdens diverse WK wedstrijden.

Related posts

Spanning in de Eredivisie is om te snijden!

newsroomglr

Het tijdschema van de gp van Singapore en waar te kijken?

newsroomglr

Voorbeschouwing Feyenoord – AS Roma UEFA Europa League

newsroomglr

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More