NewsroomGLR
Entertainment

Andrew Tate moet langer vastzitten in Roemenië 

Andrew Tate, de man die vorig jaar vaak negatief in de media verscheen mede door zijn vrouwonvriendelijk uitspraken. Na verbannen te zijn op bijna elk sociale media platform komt hij nu weer negatief in het nieuws. Eind december is de oud-kickbokser gearresteerd voor onder meer verdenking van mensenhandel en verkrachting. 

Waarom zit hij vast? 

De Britse influencer wordt verdacht van mensenhandel, verkrachting en deelname aan georganiseerde misdaad. De openbare aanklagers denken dat Andrew achter een criminele organisatie zitten ‘met als doel vrouwen te rekruteren, te huisvesten en uit te buiten door hen te dwingen pornografische materiaal te maken die tegen betaling online te bekijken is’. De aanklagers hebben 6 vrouwen in beeld die door de verdachten seksueel zijn uitgebuit. 

Naast Andrew zijn ook zijn broer Tristan Tate en 2 Roemeense vrouwen opgepakt. Roemeense autoriteiten waren bang dat hij het land zou verlaten, om zijn straf te ontlopen. Om deze reden heeft een Roemeense rechter op 29 december besloten dat Tate tenminste 30 dagen vast te laten zitten. Hij ontkent al zijn beschuldigen 

Gevolgen 

Hij verloor dinsdag zijn beroepszaak om vrijgelaten te worden, dat betekent dat hij de komende tijd nog moet vastzitten in Roemenië. Door de Roemeense wet heeft hij kans om minstens 3 maanden vast te zitten. Tijdens het onderzoek zijn ook vijftien auto’s in beslag genomen, waarvan er minstens 7 op de naam van de gebroeders Tate stonden. Naast de auto’s zijn er ook meerdere kavels in beslag genomen, die op naam stonden van Andrew en Tristan.  

Vrouwenhater  

Andrew Tate staat bekend om zijn vrouwonvriendelijke uitspraken. Hij noemt zichzelf in een video op Youtube ‘absoluut een vrouwenhater’. Hij noemt vrouwen ‘intrinsiek lui’, zegt dat de mening van de vrouw niet telt en dat de term ‘onafhankelijke vrouw’ niet bestaat. Hij vindt overigens ook dat vrouwen toebehoren aan de mannen waarmee ze een relatie hebben. Al deze uitspraken krijgen veel kritiek, maar geven hem ook veel aandacht en bekendheid. Mede door deze uitspraken is hij verbannen op meerdere sociale media platformen. 

(Foto Bron: Twitter – Andrew Tate) 

Geschreven door Rayvano Tahamata 

Related posts

Pokémon met wapens zorgt voor problemen 

Mikaela Ilić

The devil made me do it Aflevering 1: cult mom, paintball aanslag en huurmoordenaar broer

newsroomglr

Grauwe, natte zomers en een zomerse herfst 

newsroomglr

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More