NewsroomGLR
Bron: ANPGLR

MBO’ers verdienen meer loon dan menig HBO’ers 

Mbo’ers die de techniek in gaan, verdienen anderhalf jaar na hun studie een hoger bruto-uurloon dan menig hbo’er. Ook afgestudeerde verpleegkundigen en vrachtwagenchauffeurs verdienen over het algemeen een hoog salaris. Dat blijkt volgens De Telegraaf uit de nieuwe Keuzegids mbo. 

Het meeste verdient een mbo’er die kiest voor procestechniek: anderhalf jaar na het voltooien van de studie ligt het gemiddelde bruto uurloon op 20,90 euro. Het gemiddelde brutoloon van hbo’ers lag de afgelopen jaren op dik 16 euro per uur. 

De hogere lonen voor studenten die het beroepsonderwijs hebben voltooid, zijn moeilijk los te zien van de tekorten op de arbeidsmarkt. “Dit is echt een soort emancipatie van het mbo”, zegt Ton Wilthagen, hoogleraar arbeidsmarkt aan de Universiteit Tilburg. “Het idee was lange tijd, hoe hoger je opleiding hoe meer je verdient, maar de markt begint mbo’ers nu echt anders te behandelen. Daar kleefde te lang een negatief waardeoordeel aan.” 

Bron: ANP 

Related posts

Telefoonverbod op Middelbare scholen: Een lastige keuze

Anass El Boutahiri

Een groene kleur is “gezond”

newsroomglr

De avonturen van de eerste halve finale op dinsdag 7 mei!

Nyssa de Ruiter

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More