NewsroomGLR
PolitiekRotterdam

Gemeenteraadslid Rotterdam treedt per direct af

 Het Rotterdamse PvdA-raadslid Narsingh Balwantsingh is per direct gestopt. Aanleiding is dat bekend is geworden dat Balwantsingh voor miljoenen aan vastgoed bezit en verhuurt, ook in Rotterdam. Op een van de adressen woonde een gezin onder erbarmelijke omstandigheden, meldde het AD.

Balwantsingh bevestigt dat hij 23 woningen bezit en verhuurt. In een schriftelijke verklaring legt hij uit zijn functie als raadslid neer te leggen om meer tijd vrij te maken voor het verbeteren van deze woningen. Het zou gaan om een aantal panden die gesplitst zijn in zelfstandige eenheden. Hij kocht de woningen in slechte staat in 2021 met de bedoeling ze op te knappen, laat hij weten. Volgens Balwantsingh bracht hij deze panden onder bij een externe beheerder die ook de contacten met verhuurders regelt.

“Nu blijkt dat deze constructie onvoldoende werkt zoals ik had gehoopt en ben ik daardoor onvoldoende op de hoogte geweest van wat er precies gebeurd is”, schrijft hij.

PvdA-fractievoorzitter Richard Moti zegt tegen het ANP het aftreden van Balwantsingh te respecteren. “Hij heeft aangegeven dat hij als zzp’er een vastgoedportefeuille heeft opgebouwd voor zijn pensioen, daar is niks mis mee. Tegelijkertijd heb je dan wel verantwoordelijkheid als huiseigenaar. Hij dacht die verantwoordelijkheid via een externe beheerder goed te hebben geregeld. Daar zijn nu vraagtekens bij en het kost hem tijd om die vraagtekens op te helderen. De tijd die hij nodig heeft, kan niet gepaard gaan met het raadslidmaatschap.”

Bon: ANP

Related posts

Steeds meer psychische zorg nodig voor de jeugd.

newsroomglr

Shabu Shabu, ordinaire vreetschuur of sterrenrestaurant? 

newsroomglr

Tweede Kamer ontruimd door incident postkamer 

newsroomglr

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More