NewsroomGLR
Sport

De finale van het WK, alles wat je moet weten! 

Zondag 18 december is het weer zo ver, de finale van het WK 2022. Dit jaar wordt het Argentinië – Frankrijk. De twee supersterren Mbappé en Messi tegenover elkaar. De meeste mensen zijn toch wel echt voor Argentinië.  

Dat er zoveel mensen voor Argentinië zijn komt natuurlijk door ‘de beste voetballer aller tijden’ Lionel Messi. Messi heeft aangegeven dat dit zijn laatste wereldkampioenschap zal zijn in verband met zijn leeftijd. Argentinië kwam in de finale door op een spectaculaire manier Kroatië uit te schakelen met een stand van maar liefst 3-0. De wedstrijd daarvoor weten we natuurlijk als de beste aangezien dat tegen Nederland was. 

Ook al heeft Argentinië een ongelofelijk sterk team, ze moeten wel tegen de huidige wereldkampioen Frankrijk. Frankrijk speelde de afgelopen wedstrijd tegen Marokko. Deze wedstrijd wonnen ze met 2-0. Waar Argentinië de grote ster Messi heeft, heeft Frankrijk allemaal supersterren in het team zitten zoals Mbappé, Giroud, Griezmann en Dembélé. Ook hebben ze een bijzondere troef. De Ballon d’Or winnaar Benzema mag misschien ook weer meedoen in de finale. Hij was eerder geblesseerd maar er zijn geruchten dat ook hij weer mag spelen in de finale van het WK.  

Het wordt dus een gewaagde wedstrijd aankomende zondag. Gelukkig is het niet meer zo lang wachten. Aankomende zaterdag is namelijk de wedstrijd tussen Marokko en Kroatië voor de 3e en 4e plaats. Ook erg spannend! 

Geschreven door Roy 

Related posts

Bekerklassieker in de halve finale!

newsroomglr

Het tijdschema van de gp van Singapore en waar te kijken?

newsroomglr

De play-offs staan voor de deur

newsroomglr

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More