NewsroomGLR
Lifestyle

Echte kerstboom vs. plastic kerstboom: welke zijn “groener”? 

De sint is weer het land uit, en dat betekent onder andere dat de kerstbomenverkoop weer in volle gang is. Sommige mensen kopen elk jaar dezelfde soort boom zonder er al te veel bij na te denken. Andere baseren hun keuze op de milieuinpact van verschillende bomen. Over de milieu impact van kerstbomen gesproken, welke soorten kerstbomen zijn nou eigenlijk “groener”, de echte kerstboom of de kunstkerstboom? 

Buitenlands onderzoek 

“Een echte kerstboom uit de natuur is milieuvriendelijker dan een namaakvariant van plastic. Alleen als zeventien jaar lang dezelfde plastic boom wordt gebruikt is er minder schadelijke uitstoot dan als ieder jaar rond kerst een nieuwe in huis gehaald wordt”. Dat constateerde de minister van Milieu van de Australische deelstaat Victoria. 

De cijfers op een rijtje 

Een echte boom veroorzaakt bij het kweekproces, transporteren en het uiteindelijk verbranden ongeveer 3 kilo CO2-uitstoot. Bij een plastic boom is dat maar liefst 48 kilo CO2-uitstoot.  

De conclusie 

Als je zoals de meeste mensen een kerstboom koopt voor één decembermaand, kom je veel milieuvriendelijker uit als je een echte kerstboom neemt. 

Geschreven door: Jarlo van der Vloed 

Related posts

Goedkoper dan dit kan het niet  

newsroomglr

Grauwe, natte zomers en een zomerse herfst 

newsroomglr

Amerikaans blikje energy verboden in Nederland

newsroomglr

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More