NewsroomGLR
Rotterdam

Word zaterdagmiddag het centrum van Rotterdam afgesloten? 

Afgelopen dinsdagavond waren er ongeregeldheden in Rotterdam na de winst van Marokko op Spanje tijdens het WK. De vraag is nu of er komende zaterdag meer maatregelen komen? 

De burgemeester van Rotterdam is niet van plan om komende zaterdag als Marokko speelt de stad af te sluiten. “De huidige maatregelen werken tot nu toe goed. We moeten de ongeregeldheden serieus nemen, maar de ernst ervan niet overdrijven” vertelt burgemeester Aboutaleb tegen het ANP. 

Afgelopen dinsdag heeft de politie 35 mensen gearresteerd. Zo werden mensen die vuurwerk afstaken direct aangehouden.  

Tijdens de wedstrijden zijn er ook zogenoemde buurtvaders aanwezig in de Rotterdamse wijken. De buurtvaders zorgen voor rust in de wijken tijdens wedstrijden van Marokko. 

Wij vroegen een moskee uit de wijk Kralingen wat zij doen aan de ongeregeldheden. “Wij vertellen continu dat ze zich rustig moeten houden en niet de straat op moeten gaan,” vertelt een medewerker van Moskee Othman. Het is de afgelopen keren rustig gebleven in de omgeving van Kralingen. 

Bron: ANP & Jippe Groenendijk  

Related posts

Werken voor je statiegeld  

newsroomglr

Daan Overveld heeft het mbo debat 2023 gewonnen

newsroomglr

Drie Vermisten na Hevige Knal en Grote Brand in Rotterdam: ‘Vrezen het Ergste’

Marcel Okoń

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More