NewsroomGLR
GLRLifestyle

Rookprobleem in de pauzes bij het GLR 

Het is verboden om te roken voor de deur van het GLR. Toch is het algemeen bekend dat dit verbod massaal genegeerd wordt. Dit is niet alleen nadelig voor de school door al het afval, maar ook voor de niet-rokers is het vervelend om keer op keer door de rook te moeten lopen als zij de school binnenlopen of verlaten. Wij hebben onderzocht hoeveel procent van de leerlingen die buiten voor de school pauze houden ook daadwerkelijk roken. 

In de pauze van 12:30-13:00 op donderdag 6 oktober 2022 hebben we een aantal zaken onderzocht. Om 12:45 telde we ongeveer 230 mensen die voor de deur buiten pauze aan het houden waren. Van die 230 mensen telde we 22 rokende mensen. Dit komt erop neer dat ongeveer 10% van de mensen het rookverbod negeert.  

Reacties van studenten 

In diezelfde pauze hebben we aan studenten gevraagd wat ze vinden van de vele rokers in de pauze en in het algemeen wat ze van het pauzehouden vinden buiten de school. Ten eerste viel het ons op dat veel studenten van mening waren dat het aantal rokers meeviel deze pauze. “Op sommige dagen voelt het wel alsof de helft aan het roken was.” Ook kwamen veel uitspraken voorbij over de drukte: “Er is eigenlijk nooit plek om te zitten,” is ook een uitspraak die we veel voorbij hoorden komen. De vraag is, moet er strenger gecontroleerd worden op het hanteren van het rookverbod? 

Geschreven door: Jarlo van der Vloed 

Related posts

Diep onder de grond: Redding van Mark Dickey 

newsroomglr

‘Ik ben wel hetero, maar op 9 december draag ik paars!’ 

newsroomglr

Schoolkantine op het Grafisch Lyceum veel gezonder! 

newsroomglr

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More