NewsroomGLR
Sport

Relatie tussen Ronaldo en Manchester United definitief verbroken? 

Voetballer Cristiano Ronaldo had afgelopen week een pikant interview met Piers Morgan. Hier kwam onder andere uit dat hij geen respect heeft voor trainer Erik ten Hag omdat Erik dat ook niet voor hem heeft, en dat hij zich verraden voelt door de club. De ooit zo succesvolle speler bij Manchester United lijkt voor altijd zijn band te verbreken met de club. 

Een rijk verleden  

Cristiano Ronaldo heeft een rijk verleden bij Manchester United. Hij kwam in augustus 2003 over van Sporting Lissabon. Met zijn transfer was hij in die tijd de duurste tiener in het betaalde voetbal. Hij speelde in zijn eerste periode zes jaar (2003-2008) bij Manchester United waarin hij maar liefst 17 trofeeën won, 118 goals scoorde en 292 wedstrijden speelde. Hij vertrok in 2009 naar Real Madrid, en keerde na zijn periode bij Juventus op september 2021 terug bij zijn oude liefde Manchester United. De droom van Ronaldo werd al snel een nachtmerrie. 

Wanprestaties 

De prestaties van Manchester United in het seizoen 2021/2022 waren niet bepaald geweldig. De club eindigde het seizoen op plek 6, en maar liefst 35 punten van de kampioen Manchester City. Alle topwedstrijden tegen Manchester City, Liverpool en Chelsea werden niet gewonnen. In de Champions League strandde de ploeg al in de achtste finales tegen een team dat zwaar uit vorm was, Atletico Madrid. Ronaldo “herkende Manchester United niet meer”, en wilde graag weg. Geen enkele ploeg wilde hem hebben, en zo bleef hij bij Man United voor het seizoen 2022/2023. 

Drama! 

Het seizoen 2022/2023 verloopt iets beter, maar alsnog niet super. De ploeg staat op plek 5, en heeft een achterstand van 11 punten op koploper Arsenal na 14 wedstrijden. Het grootste drama kwam na de komst van trainer Erik ten Hag. Hij liet Ronaldo regelmatig op de bank zitten ondanks dat hij zei dat “hij in de toekomstplannen van Man United hoorde”. In de wedstrijd tegen Tottenham Hotspurs liep hij vroegtijdig weg uit frustratie. En na afloop van het interview met Piers Morgan, is de chaos compleet. De relatie tussen Ronaldo en Manchester United lijkt definitief voorbij. 

Related posts

Het WK voetbal staat op het punt van beginnen! 

newsroomglr

De Grand Prix van Qatar: dat is alles wat je moet weten voor het weekend

newsroomglr

Het WK Voetbal krijgt een staartje voor sommige landen

newsroomglr

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More