NewsroomGLR
GLR

Ontruiming GLR 5 oktober 

Afgelopen woensdag 5 oktober om 10:55 uur ging het brandalarm af op het Grafisch Lyceum Rotterdam aan de Heer Bokelweg 255. De gehele school was binnen tien minuten ontruimd en stond aan de overkant van de school te wachten dot het weer veilig werd verklaard voor toegang.  

E-sigaret 

De opleiding Audiovisueel was een opdracht aan het uitvoeren met rookmachines op hun eigen etage. Normaal gesproken worden deze opdrachten gedaan in de kelder, omdat daar de rookmelders kunnen worden uitgeschakeld. Door een fout in de communicatie is het niet gecommuniceerd, waardoor de rookmelders nog aanstonden. Op zich is dat niet zo’n probleem. Alleen blies een student de rook van zijn e-sigaret in een van de rookmelders, waardoor het alarm afging. Dit is een anders soort rook dan dat van de rookmachines komt.  

Brandoefening 

Twee weken geleden ging het brandalarm ook af, maar dit was wel een oefening. Veel mensen dachten dat het gister weer een brandoefening was, maar dit was niet het geval.  Wel zeiden de conciërges dat het erg goed ging gisteren. Dit geeft een gerust hart voor als er echt iets aan de hand is in de toekomst. Een brandoefening is niet te onderscheidden van een echt alarm. Het gaat precies hetzelfde als hoe het afgelopen woensdag is gegaan. Daarom een tip voor alle studenten, ga er nooit vanuit dat het een oefening is!  

Geschreven door: Femke Wagenaar 

Related posts

Kroning van koning Charles

newsroomglr

Abaya verbod op scholen Frankrijk

newsroomglr

Prijzen stijgen enorm in de kantine

newsroomglr

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More