NewsroomGLR
GLR

Sigaretten voor 28 dagen aan de kant!

De maand die alles kan veranderen… Stoptober komt er weer aan! Het is dé maand, waarin Nederlanders proberen te stoppen met roken. Nu kun je dit helemaal zelf aanpakken of je kunt een beetje hulp hierbij krijgen op verschillende manieren.

Zo kun je dit jaar de welbekende zangeres Eva Simons volgens als ambassadeur van Stoptober 2022. Bovendien kun je alles volgen op social media en kun je hier contact houden met andere mensen die ook willen stoppen. Op die manier kun je jezelf helemaal inzetten deze maand!  

Steuntjes die perfect voor jou kunnen zijn 

Meer dan 50.000 Nederlanders zullen met je meedoen. De verschillende socials kunnen ook het steuntje zijn dat jij nodig hebt tijdens deze challenge. Je zult aangemoedigd kunnen worden via Facebook, TikTok, Instagram, Youtube en LinkedIn.  
Naast de sociale media die worden ingezet om jou te supporten, kan je ook gebruik maken van handige Stoptober App. Hier zul je dagelijkse berichtjes ontvangen die jou door deze maand heen trekken. Dit gebeurt aan de hand van leuke filmpjes en puzzels. Bovendien geeft de app tips en krijg je beloningen voor jouw keiharde doorzet! 
 

Aantal docenten en studenten doen lekker mee 

Veel studenten op het Grafisch Lyceum Rotterdam roken ook. Wat vinden zij eigenlijk van Stoptober? Een aantal studenten vinden het maar een stom idee. ‘’Als ik wil stoppen met roken, stop ik gewoon. Daar heb ik geen 28 dagen voor nodig’’, zegt een van de rokende studenten.  
Vele studenten vertelden ook al zoveel pogingen te hebben gedaan om te stoppen, dat ze niet geloven in het idee van Stoptober. ‘’Ik rook al zo lang, dus om nu ineens te stoppen, vind ik niet nodig’’. 
Er zijn op de school meerdere redenen bij de studenten om niet te stoppen met roken. Zo vertelt iemand ook het roken eerst als vervanging van zelfbeschadiging te gebruiken. Om nu te stoppen, lijkt deze student enorm eng.  
Toch zijn er ook studenten die enorm enthousiast zijn om mee te doen met Stoptober.  
De redenen hiervoor zijn ook heel verschillend. De één weet dat het toch heel slecht is om te roken en waagt toch een poging met Stoptober. De ander heeft een vriendin, waar hij graag voor zou willen stoppen.  
Niet alleen studenten zijn actief bezig met Stoptober, maar een paar rokende docenten van het Grafisch Lyceum Rotterdam doen ook mee aan een poging met Stoptober!  
 

Auteur: Faye de Munck

Related posts

Het MBO debat op het grafisch Lyceum was weer een succes!

newsroomglr

Stage lopen op het Grafisch Lyceum Rotterdam

newsroomglr

Ontruiming GLR 5 oktober 

newsroomglr

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More