NewsroomGLR
GLR

Prijzen stijgen enorm in de kantine

Waar je vorig jaar nog iets minder dan €1,50 betaalde voor een overheerlijke tosti kaas, betaal je nu €1,96. Dit is natuurlijk erg irritant voor de leerlingen van het Grafisch Lyceum Rotterdam. Maar hoe komt dit nu precies? 

Dat alle productprijzen in de kantine zijn gestegen  noem je eigenlijk met een duur woord  ‘inflatie’. Inflatie betekent dat alle producten en diensten stijgen in prijs. Zo kan je vandaag met €2,09 minder halen dan dat je voor de zomervakantie kon. Dat er momenteel zoveel inflatie is komt simpelweg door het feit dat producten over de hele wereld gewoon duurder worden. Hoe komt dit dan? 

De GLR-kantine heeft veel diversiteit. Wat wel goed te zien is, is dat er veel meer ongezonde producten zijn dan gezonde. Als student wil je tijdens je drukke schooldag natuurlijk een broodje frikandel, liever dan een salade. Dit is niet heel erg natuurlijk, maar het is wel opmerkelijk. Ook hebben leerlingen de behoefte aan iets meer vegetarisch eten.  

Wat er ook duidelijk te zien is dat ongezond eten toch wel duurder is dan het gezonde eten in de kantine. Toch houdt dit leerlingen niet tegen om voor ongezond te gaan. Zo zegt een leerling van het GLR dat hij liever een broodje Unox haalt dan een broodje gezond gewoon omdat het lekkerder is.  

                                                                   

Related posts

Moordverdachte Bretly D. is opgepakt! 

newsroomglr

Dit weten we over het Eurovisie Songfestival 2024 

Nyssa de Ruiter

Hoe zit het met Osiris?

newsroomglr

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More