NewsroomGLR
newsroom

Grip op de holiday dip

Ja, het is weer zover… De vakantie is voorbij. Op de vakantie kon je uitslapen en werd je wakker op de perfecte bestemming. Nu dat niet meer kan, stap je veel minder blij uit je bed. Dit noem je ook wel de Holiday Dip. Hierdoor ben je niet meer vrolijk, heb je geen ritme meer en ben je vooral heel moe. Geloof me, bijna iedereen heeft hier last van. Hoe komt dat nu eigenlijk?  

Het komt vooral door het ritme, dat ineens wordt omgegooid. Daarbij komt de verminderde  beweging sinds je weer terug bent en de zon die je nu ook minder zult zien.  
Heb je wel eens gehoord van stofjes? Deze worden aangemaakt op de vakantie. Zodra je terugkomt, gaan deze stofjes ook weg. Dat is de reden voor al die somberheid. Geen zorgen, er zijn een aantal oplossingen om grip te krijgen op die Holiday Dip!
  

Feel good music voor een goede start 

Opstaan met een heerlijk muziekje, is één van de perfecte oplossingen. Velen vinden dit maar onzin, want wat gaat dat liedje nu veranderen aan onze mood in de ochtend?! Het antwoord daarop is simpel; het verandert je mood in slechts een paar seconden. Door een vrolijk muziekje op te zetten ,worden velen al gauw een stuk vrolijker. Vroeg opstaan is ook niet ideaal, maar een muziekje maakt dit honderd keer zo makkelijk. Hierdoor krijg je direct een andere mindset en word je meteen wakker. Uiteraard is het wel zo handig als je feel good music opzet, waardoor je meteen lekker in je vel zit en een goede start van de dag maakt!

Koffietje met iets lekkers 

Een koffie verkeerd met een heerlijke schuimlaag erop en een lekker croissantje erbij… Dat klinkt wel lekker, toch? Zo’n ontbijtje kan je echt opvrolijken voor de rest van de dag.  Als je vroeg op moet, is het ook wel lekker om een beetje cafeïne binnen te krijgen. Hierdoor krijg je weer een beetje energie en doet die vroege tijd er niet meer toe.  Heb je haast en moet je snel een trein halen of een file voor zijn? Geen probleem! Je kunt namelijk ook snel ergens koffie halen en tijdens de reis genieten van een heerlijk ontbijtje. Wat is er nu beter dan een rustige treinreis met een bakje koffie in de ene hand en een croissantje in de andere hand?  

Pak je welverdiende nachtrust 

Het zal je misschien wel duizend keer verteld zijn en het klinkt misschien wat cliché, maar ga op tijd naar bed. Pak de rust die je nodig hebt, omdat je anders echt niet lekker de dag door kan komen.  
Waarschijnlijk heb je wel vaker mensen zien rondlopen die er enorm moe uitzien. Je wilt dit bij jezelf waarschijnlijk wel voorkomen.  Uiteindelijk is die nachtrust dus toch enorm belangrijk, dus pak die rust ook! Vooral met een holiday-dip kan slaaptekort enorm zwaar zijn en zijn de dagen extra vermoeiend. Met een goede nachtrust ben je die holiday-dip wel slim af! 

Related posts

Telefoonverbod op Middelbare scholen: Een lastige keuze

Anass El Boutahiri

‘Inflatie in Nederland stijgt naar 3,2% in januari’

Pepijn Stam

NIEUWE TWITTERBAAS ZORGT VOOR CHAOS 

newsroomglr

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More