NewsroomGLR
GLR

Excursie voor de 2e jaars redactie studenten van het GLR 

Voor de tweedejaars studenten van het Grafisch Lyceum Rotterdam opleiding Redactiemedewerker staat er in april 2023 een trip gepland. De studenten mogen zelf bepalen waar ze graag heen zouden willen gaan. De uiteindelijke opties zijn Porto en Rome geworden. Studenten die Porto hebben gekozen, gaan naar Porto. Hetzelfde geldt voor Rome.  

Porto 

Porto is naast Lissabon de grootste stad van Portugal. Het ligt in het Noordwesten van Portugal. De stad telt 1,7 miljoen inwoners en heeft een oppervlakte van 2,395 km2. De stad is heel populair bij toeristen en heeft daarom ook veel uitgaansmogelijkheden. Ook voor de minder actieve mensen is er genoeg te doen. De stad ligt aan de kust en daarom zijn er genoeg strandjes waar je aan kan liggen. Het weer zal ook zeker niet tegenvallen. Porto heeft een warm zeeklimaat en heeft daarom warme zomers. Porto is ook een bruisende avondstad, met genoeg opties om tot laat uit te gaan. 

Rome 

De tweede trip zal naar Rome gaan. Rome is de hoofdstad van Italië. De stad telt rond de 3 miljoen inwoners en een oppervlakte van 1,285 km². Rome ligt ongeveer in het midden van Italië aan de kust. Er zijn heel veel bezienswaardigheden te bewonderen zoals de Toren van Pisa, en natuurlijk het wereldberoemde Colosseum. Ook in Rome heb je te maken met een warm klimaat. De zomers zijn heet en droog, en de winter zijn zacht. Ook voor deze stad geldt dat het nachtleven bruisend is, maar ook hier zijn genoeg stranden te vinden voor de mensen die niet van uitgaan houden. Mensen die wel te porren zijn voor een avondje clubben, kunnen naar plaatsjes als Trastevere en Pantheon.                                                              

Related posts

Amerikaanse soldaat die grens overstak wordt uitgezet uit Noord-Korea

newsroomglr

Help, ik ga stemmen!

newsroomglr

Kinderen kunnen nooit meer vapen!

newsroomglr

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More