NewsroomGLR
Lifestyle

Aandacht voor National Coming-Out Day 

Gisteren was het National coming-out day, die standaard elk jaar op 11 oktober gehouden wordt. Het is de dag waar aandacht besteed wordt aan mensen die uit de kast zijn gekomen, of dat van plan zijn.  National coming-out day werd in 1988 voor het eerst gehouden in de Verenigde-Staten, en wordt sinds 2009 ook in Nederland gehouden. 

National Coming-out day in Nederland 

We kennen in Nederland natuurlijk allemaal de gay pride, paarse vrijdag en roze zaterdag. Op deze dagen vinden er grote centrale vieringen plaats. Denk aan het varen door de Amsterdamse grachten in kleine bootjes gevuld met mannen, muziekboxen, de regenboogvlaggen door heel het land en het massaal dragen van paarse kleding op paarse vrijdag. Dit zijn allemaal voorbeelden van landelijke feestvieringen. Dit is niet het geval bij Coming-out day. Hier vinden er op meerdere plaatsen kleine activiteiten plaats die georganiseerd worden door lokale homo- en jongerenorganisaties. Er wordt een meerdaags programma opgezet onder de naam “regenboogweek”. 

Evenementen op 11 oktober 2022 

Dit jaar was er weer van alles te beleven. Hieronder een overzicht van diverse activiteiten. 

Geschreven door: Jarlo van der Vloed 

Related posts

De ins en outs over het internationale filmfestival Rotterdam. 

Mila van Alphen

Hebben topsporters ook last van menstruatieklachten? 

newsroomglr

Rotterdam Street Culture Week

newsroomglr

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More