NewsroomGLR
gebeurtenis

Moordpoging op Tim Hofman 

Tim Hofman (2018)

Tim Hofman heeft aangifte gedaan regen Chris T. De verdachte probeerde Tim Hofman om het leven te brengen. Er is een rechtszaak gestart. Tim Hofman moet getuigen in de zaak van de man die hem wilde vermoorden. Hij moet dit achter gesloten deuren doen. 

Naar aanleiding van de zaak blijkt het dat de verdachte Psychische problemen heeft. Zijn advocate verklaarde tijdens de zitting dat de verdachte die bewuste avond in een psychose verkeerde en de presentator nooit daadwerkelijk wat hadden willen aandoen. Volgen zijn advocate kan hij half februari zich laten onderzoeken in het Pieter Baan Centrum, een psychiatrische observatiekliniek. 

Ook werd er verklaard dat Chris T. zich al vrij snel had overgegeven. De man zei “ik heb een pistool in mijn tas en ik geef jou mijn tas. Bel de Koninklijke Marechaussee maar, ik wacht buiten”. De rechter wil dat er wordt bekeken hoe dit vermeende overgeven zich verhoudt tot de verdenking van het voorbereiden van een moordaanslag. Dit wordt bekeken tijdens de inhoudelijke behandeling.  

Chris T. had een omgebouwd gaspistool en een mes meegenomen in het gebouw. Hij wordt verdacht van het plegen van voorbereidingshandelingen voor moord, bedreiging en van bezit van een omgebouwd gaspistool met scherpe patronen.   

Chris T. probeerde op 6 september 2023 rond 21:00 uur op het Mediapark Tim Hofman om het leven te brengen. Hij liep het BNNVARA-gebouw binnen en dacht dat Tim Hofman daar ook zou zijn. De man meldde zich bij de beveiliging waarna de politie werd ingeschakeld. Tim Hofman was er toen gelukkig niet aanwezig.  

 
De zaak gaat verder op 6 maart.  

Related posts

Mascottes kijken naar kinderen in de supermarkt!?

newsroomglr

Aardbeving maakt veel los in de wereld 

newsroomglr

“Ik ben geen nazi” aldus prins Bernhard lid van de NSDAP 

newsroomglr

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More