NewsroomGLR
GLR

Kan je lekker cashen door de verkoop van je organen?

Om alle wilde ideeën gelijk van jullie af te zetten, organen verkopen is in Nederland zwaar illegaal. In landen als Tunesië, Irak en Afghanistan kan je terecht, mocht je je organen willen verkopen.  

De lever, een pot met goud? 

Hoe je zonder een lever normaal kan leven is nog maar de vraag. De grootste pot met goud die elk normaal mens bij zich draagt is de lever, namelijk per leverdeel kan je een kleine 3000 euro. Een menselijk lever heeft acht leverdelen wat dus bij een complete lever uitkomt op ongeveer 18 000 euro. 

Kleine bijverdiensten met lichaamsdelen 

Om te beginnen bij het orgaan waar je ook nog een prima bedrag voor kan krijgen, de nieren. Op de zwarte markt kan je ongeveer 1000 per nier krijgen. Als we verder kijken naar het bloed kan je in de Verenigde Staten als bloeddonor 200 dollar per maand bijverdienen. Ook met je ongeverfde haren kan je in de Verenigde staten terecht, want voor 50 centimeter lange haren kan je 50 dollar vangen.  

We gaan door naar Denemarken want daar kan je als spermadonor 50 Deense kronen per donatie krijgen. Eiceldonoren worden in Denemarken beloond met 1000 Deense kronen. Om op de vraag “kan je op vakantie gaan door de verkoop van organen” terug te komen, het antwoord is ja. De enige kanttekening is wel dat je eerst naar al die genoemde landen moet gaan om het geld te verdienen. 

Hoe zou je wel gemakkelijk veel geld kunnen verdienen in Nederland? 

In Nederland is het mogelijk je aan te melden voor medische onderzoeken waar je dan een vergoeding krijgt, dat gebeurt in Nederland omdat de onderzoeker de morele verplichting heeft uitbuiting van de mens te voorkomen. Voor het meedoen aan zo’n onderzoek krijg je dan een vergoeding voor alle ervaren ongemakken, maar voor snel geld verdienen kan je ook gewoon werken in de supermarkt. 

Related posts

Release dates van de projecten: dit is wat we weten 

newsroomglr

De verloren spoorlijn van Rotterdam

Stefano de Vetten

Poetry Festival Rotterdam

newsroomglr

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More