NewsroomGLR
LifestylePolitiek

Steeds meer psychische zorg nodig voor de jeugd.

bron: www.menzis.com

Niet voor iedere dip naar de psych – Maarten van Ooijen

Psychische problemen komen steeds meer voor in de jeugd. Hoe komt dat onze generatie zoveel problematiek ervaart en is psychische hulp de oplossing?

Een steeds groter deel van de jongeren in Nederland zitten in de GGZ. Sinds 2015 is het percentage psychische problemen bij kinderen en jongeren flink gestegen. Voorname redenen hiervoor zijn huiswerk, moeilijke thuissituaties, Corona en geërfde stoornissen.

Jongeren gaan steeds meer naar een psycholoog of therapeut. Het kabinet maakt zich hier zorgen om. Zij geven veel schuld aan social media. van Ooijen zegt “Vragen en twijfels horen immers bij opgroeien en opvoeden. We moeten beseffen dat iedereen weleens onzeker en somber is, ook al lijkt alles zonnig op social.”. Maar is het echt voornamelijk sociale media die de boosdoener is? Uit de cijfers van redenen stress onder jongeren van het RIVM zijn de cijfers van stress door school/huiswerk (29%) en algemene verplichtingen (26%) hoger dan meningen van andere – sociale media (15%). Betere begeleiding bij school en verplichtingen is dus duidelijk nodig.

Hoewel sociale media zeker impact kan hebben blijkt het niet de grootste boosdoener te zijn. Wellicht is de oplossing een middenweg, GGZ hulp blijft zo toegankelijk als het nu is maar, met een vastgestelde diagnose als beginpunt. Zo vermijd je problematiek die aangepraat is in de GGZ en help je nogsteeds jongeren die het nodig hebben voor hun levenskwaliteit.

Related posts

420 High-Light van april 

newsroomglr

Gemeenteraadslid Rotterdam treedt per direct af

newsroomglr

Help, ik ga stemmen!

newsroomglr

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More