NewsroomGLR
Sport

De play-offs staan voor de deur

Bron: Matthew D. Britt

Zaterdag 15 april gaat het weer van start, het basketbal hoogtepunt van het jaar. De NBA Play-offs. Zaterdag mogen de Philadelphia 76ers het op de openingsavond opnemen tegen de Brooklyn Nets. De wedstrijd trapt een periode van veel spannende wedstrijden en heel veel highlights af. De play-offs werden vorig jaar voor de 4e keer in 8 jaar gewonnen door Curry en de Warriors.

In de NBA heb je twee kanten East en West. In de play-offs spelen de Western teams tegen elkaar en de Eastern ook. Tegen wie je speelt wordt bepaald door de eindpositie die je hebt behaald in het normale seizoen. Zo speelt de nummer 1 tegen de nummer 8 enzovoort. Tegen je tegenstander speel je een serie van 7 games maar als je er 4 wint dan ga je door omdat je dan niet in te halen bent. Ook spelen sommige teams eerst Play-in en dat is een wedstrijd die je moet winnen om in de play-offs te komen als je dar niet direct voor bent gekwalificeerd. Vanochtend vroeg waren de eerste play-in. De Atlanta Hawks tegen Miami Heat, de Hawks wonnen 116-105. Ook speelde de Lakers tegen de Timberwolves, de Lakers wonnen nipt 108-102.

De eerste twee wedstrijden zijn de Philadelphia 76ers tegen de Nets en Celtics tegen de Hawks. De play-offs duren tot 16 mei en dan beginnen de conference finals. De winnaars hiervan (een team uit het westen en een team uit het oosten) zullen doorgaan naar de NBA Finals, deze begint op 1 juni. Degene die die wint is NBA champion.



Bram Veldt

Related posts

Relatie tussen Ronaldo en Manchester United definitief verbroken? 

newsroomglr

De Grand Prix van Qatar: dat is alles wat je moet weten voor het weekend

newsroomglr

De finale van het WK, alles wat je moet weten! 

newsroomglr

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More