NewsroomGLR
Bron: ANP

Minder bussen in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) – In en rond Rotterdam rijden donderdag en vrijdag minder stads- en streekbussen door de aangekondigde staking in het regionale vervoer. Vervoersbedrijf RET kan nog niet zeggen om hoeveel bussen het precies gaat en om welke lijnen. “We weten nog niet hoe groot de stakingsbereidheid is”, aldus een woordvoerster. De trams en metro’s rijden wel in de regio Rotterdam.

Dat in Rotterdam naar verwachting alleen buschauffeurs meedoen, heeft ermee te maken dat zij onder een andere cao vallen dan de bestuurders van trams en metro’s, aldus de RET. Daar komt bij dat niet alle buschauffeurs onder de cao vallen waarover wordt onderhandeld tussen werkgevers en de vakbonden.

Een overleg over de nieuwe cao klapte deze week, waarop vakbond FNV een landelijke staking aankondigde. Naar verwachting leggen duizenden buschauffeurs, machinisten en conducteurs in het streekvervoer donderdag en vrijdag het werk neer.

Bron: ANP

Related posts

Drukste ochtendspits sinds 2019

newsroomglr

MBO’ers verdienen meer loon dan menig HBO’ers 

newsroomglr

dassen onder het spoor op 40 verschillende locaties

newsroomglr

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More