NewsroomGLR
GLR

‘Ik ben wel hetero, maar op 9 december draag ik paars!’ 

Vrijdag 9 december is het Paarse Vrijdag in heel het land, maar wat houdt deze dag nou eigenlijk in?  

Wat is Paarse Vrijdag? 

Paarse Vrijdag is een grote actiedag gepland door het GSA. Elk jaar op de tweede vrijdag van december, dit jaar dus 9 december, wordt Paarse Vrijdag gevierd. Het wordt in Nederland al sinds 2010 gevierd. Het is een dag waarop scholieren en studenten door het dragen van de kleur paars op school hun verbondenheid kunnen tonen met LHBT+’ers.  

Paarse Vrijdag op het GLR 

Ook op het Grafisch Lyceum wordt elk jaar Paarse Vrijdag gevierd. Het GSA van het Grafisch Lyceum zorgt dat er leuke dingen in de lobby staan en dat de school wordt omgetoverd tot een paarse school. Vorig jaar verkochten ze bijvoorbeeld in de lobby paarse cupcakes en kon je je nagels laten lakken voor het goede doel. Dit jaar gaan ze ook weer de school versieren.  

Een paar studenten van het Grafisch Lyceum is gevraagd of zij vrijdag paars aan doen. Veel studenten zeiden dat ze geen paars in hun kledingkast hadden, maar wel de LHBT+’ers supporten. De meerderheid van de studenten zei dat als ze paars hadden dat ze paars aan gingen doen. Twee van de acht studenten doet helemaal geen paars aan en support de LHBT+’ers niet.  

Geschreven door: Sophie 

Related posts

Een goed alternatief voor de anticonceptiepil!

newsroomglr

MBO’ers verdienen meer loon dan menig HBO’ers 

newsroomglr

‘Inflatie in Nederland stijgt naar 3,2% in januari’

Pepijn Stam

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More