NewsroomGLR
newsroom

NIEUWE TWITTERBAAS ZORGT VOOR CHAOS 

Tesla, SpaceX en recentelijk Twitter-eigenaar Elon Musk (51) heeft sinds kort het social media platform overgenomen, maar heeft nu al veel te verduren gehad. 

Nieuwe functie 

Op 28 oktober 2022 heeft Elon Musk officieel Twitter gekocht en overgenomen voor maar liefst 44 biljoen dollar. Sinds hij het bedrijf heeft overgenomen wordt hij veel bekritiseerd en krijgt hij veel gezeik over hem heen. Hij heeft aangegeven de komende tijd veel te experimenten met Twitter, maar dat neemt niet iedereen voor lief. 

Hij had een functie toegevoegd genaamd ‘Twitter Blue’. Een premium service waar je 8 euro per maand betaalt voor een blauw verificatievinkje naast je gebruikersnaam. Met deze nieuwe functie kan iedereen een vinkje krijgen mits diegene 8 euro betaalt, hierdoor stroomden er heel veel nepaccounts met een vinkje binnen die een groot en/of bekend bedrijf of persoon nadeden. Het grote bedrijf Nintendo, maar ook ex-president George W. Bush en basketballer Lebron James werden allemaal nagedaan en in een slecht daglicht gezet. 

Negatieve gevolgen 

Deze functie is inmiddels op pauze gezet, omdat het anders uitpakte dan Elon Musk waarschijnlijk wilde. Veel mensen maakten misbruik de functie, ze deden alsof ze die bekendheid waren en plaatsten negatieve tweets. Zo plaatste het nepaccount van Nintendo USA een foto van Super Mario die zijn middelvinger opstak. Het nepaccount van Lebron James gaf aan dat hij naar een andere club wilde. Veel mensen geloofden dit, omdat het account een blauw verificatievinkje had.  

Elon Musk heeft bekend gemaakt deze functie weer voort te zetten op 29 november. Hij heeft het wel aangepast om opnieuw drama te voorkomen. Bij het vorige ‘Twitter Blue’ abonnement konden de gebruikers hun gebruikersnaam veranderen, waarbij het blauw verificatie vinkje bleef staan. Bij de aangepaste versie verliest de gebruiker zijn/haar vinkje als diegene de gebruikersnaam verandert. Als Twitter aangeeft dat de naam voldoet aan de juiste volwaarden krijgen ze het blauwe vinkje terug. 

Geschreven door Rayvano Tahamata 

Related posts

De mobiele telefoon is een dagelijkse gewoonte geworden 

newsroomglr

Dalende bierverkoop in de Nederlandse biermarkt

Pepijn Stam

Ondanks bedreigingen keert Amalia weer terug naar studentenwoning  

Floor Vos

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More