NewsroomGLR
Sport

Het WK voetbal staat op het punt van beginnen! 

20 november is het zo ver, dan gaat het wereldkampioenschap voetbal van start in Qatar. 32 landen zullen strijden voor de titel “beste voetballand in 2022”. Er is veel te bespreken over het WK, zowel positief als negatief. In dit artikel houden we het alleen bij de positieve en relevante informatie voor de kijker.  

Hoe gaat het WK voetbal in zijn werking? 

Zoals gezegd doen er 32 landen mee aan het WK. Deze 32 landen zijn onderverdeeld in 8 groepen (ook wel poules genoemd). De landen uit een poule spelen allemaal 1 keer tegen elkaar. Voor winst krijg je 3 punten, voor een gelijkspel 1 punt en voor een verlies 0 punten. De twee beste landen van elke poule gaan door naar de “round of 16”. 

Nog 16 landen zijn over, en nu worden er 8 wedstrijden gespeeld tussen de overgebleven landen. De verliezer valt af, en de winnaar gaat door naar de kwartfinale.  

In de kwartfinale gebeurt eigenlijk precies hetzelfde. Voor de 8 overgebleven landen staan er 4 wedstrijden klaar om te bepalen welke 4 landen doorgaan naar de halve finale, waar weer hetzelfde gebeurt maar dan met 2 wedstrijden tussen de 4 overgebleven teams.  

Uiteindelijk zijn er dan nog 2 teams over die de grote finale zullen spelen. De winnaar mag zich dan het beste voetballand van 2022 noemen.  

Maar eerst worden er dus de poulewedstrijden gespeeld. Die poules zijn als volgt ingedeeld: 

Een primeur in de geschiedenis van het WK Voetbal 

Het WK voetbal wordt dit jaar voor het eerst in de geschiedenis gespeeld in de winter. Dit is zo geregeld omdat het in de zomer te warm is om te voetballen in Qatar. Ook voor de fans zal dit zorgen voor een andere ervaring. Barbecueën, oranje vlaggetjes en outdoor evenementen waar mensen massaal de wedstrijden kunnen volgen is wat we gewend zijn van een WK voetbal. Dit jaar zullen we knus met de kerstboom al opgetuigd de wedstrijden volgen op de televisie. 

Hoe ziet het WK er uit vanaf het perspectief van Nederland? 

Nederland zit in Poule A samen met Qatar, Ecuador en Senegal. Dit is relatief gezien best een makkelijke poule. Nederland wordt dan ook gezien als favoriet om door te gaan naar de volgende ronde. 

Geschreven door: Jarlo van der Vloed

Related posts

Voorbeschouwing Feyenoord – AS Roma UEFA Europa League

newsroomglr

De play-offs staan voor de deur

newsroomglr

Waarom zou je beginnen met wielrennen?

Jonathan Wisse

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More