NewsroomGLR
Stage

Top drie landen om de buitenlandse stage te lopen 

Reizen naar Spanje, Engeland en Australië…  
Klinkt dit aantrekkelijk voor jou? Lees dan maar verder, want dit zijn slechts een paar landen waar je stage zou kunnen lopen!   
Als je op het mbo zit, mag je vanaf achttien jaar vier maanden stage gaan lopen in het buitenland. Je mag binnen Europa, maar ook buiten Europa stagelopen. Hoe gaaf klinkt dat?! Misschien heb je nog geen idee waar je stage zou willen lopen. Daarom staat hieronder een lijstje voor jou met de top 3 populairste landen om stage te lopen.  
 

1. Spanje 

We kennen uiteraard allemaal wel het weer in Nederland en als je nu de kans krijgt om te ontsnappen aan die regen en de koude wind, is een stage in Spanje de ideale optie.  
Naast het fantastische weer heb je natuurlijk ook een andere cultuur in Spanje, waardoor dit land nog aantrekkelijker wordt om stage te lopen.  
Dus mocht je nu naar het buitenland willen voor een stage, dan kun je siësta’s en fiësta’s houden in dit zonnige land! 
  

2. Belgie 

Voor degene die wel naar het buitenland wilt, maar het toch nog wel een beetje spannend vindt, is België een goede locatie. Hierdoor ben je toch dichtbij huis, maar doe je toch ervaring op in het buitenland.  
Mocht er nu een noodgeval zijn, kun je direct naar Nederland. Dat is natuurlijk ideaal! Je zit wel in een ander land met ook een cultuur die anders is dan in Nederland. Hierdoor heb je toch een bijzondere ervaring.  
 

3. Curaçao 

Veel studenten hebben familie in Curaçao. Een stage in dit land is dus ideaal voor hen.  
Naast het heerlijke weer en de leerzame stage, kun je tijd doorbrengen met je familie en weer een stapel familiefoto’s maken!  
Bovendien spreken veel mensen in Curaçao gewoon Nederlands. Een leerzame stage, heerlijk weer, je eigen taaltje en je familie… Klinkt perfect! 

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More