NewsroomGLR
Art season

”Art season gaat over zelf expressie” 

De tijd is alweer aangekomen. Het Grafisch Lyceum komt binnenkort met een gloednieuw magazine. Het is alleen niet de Inside Out die wij al kennen. Een zeer getalenteerde redactie heeft speciaal voor ons een compleet nieuw concept bedacht dat vooral gefocust is op kunst gevuld met de meest persoonlijke verhalen; Art season.  

Binnenkort is die ook echt overal op school te lezen. Dat wordt nog eventjes wachten dus. Maar voordat jullie het magazine ook echt in jullie handen gaan krijgen is het misschien leuk om een beetje kennis te maken met de artiesten achter art season.  

Deena (17) zij/haar 

Functie: Hoofdredacteur  

Dit is Deena haar eerste keer als hoofdredacteur. Voor een magazine tenminste. Hiervoor is ze weleens hoofdredacteur geweest voor een krant. Haar rol als hoofdredacteur kan soms nog wel pittig zijn maar tot nu toe vindt ze het erg leuk.  

Deena vertelt dat ze heel enthousiast is voor mensen om Nikki haar artikel te lezen. Omdat Nikki’s artikel echt het hart van hun magazine is. Verder is zo ook erg excited voor mensen om haar column te lezen. De column gaat over een filmregisseur. Wie dan? Daar kan je lekker zelf achter komen. 

Klein weetje: Deena is linkshandig. Daar heeft ze verder nooit moeite mee gehad omdat ze daar natuurlijk mee geboren is. Wel heeft ze daardoor vaak inkt op haar handen gekregen.  

‘’Art season gaat over zelf expressie. Je kan lekker creatief zijn. Ons doel is om mensen te inspireren’’. 

Emma van der Rest (18) zij/haar 

Functie: redacteur  

‘’Inside out voelt meer als een schoolopdracht. Art season is meer persoonlijker aan de mensen zelf. Niet specifiek de mensen in de redactie maar echt meer aan de mensen van de wereld’’. Dat is wat Emma te zeggen heeft over Art Season. 

Emma vindt het erg leuk om de elektrische gitaar te bespelen. Dat doet ze als een hobby. Verder houdt ze ook erg van gamen. Zo speelt ze op de Nintendo switch en computer. Op de switch speelt ze graag cozy farming sims en skyrim Op de computer speelt ze vooral actie games. Emma luistert graag naar allerlei metal artiesten zoals Marilyn Manson, Parkway drive en Thy Art Is Murder. Verder luistert ze nog naar Fleetwood Mac en Stevie Nicks. 

Sanne de Baat (18) zij/haar 

Functie: Redacteur 

“Art season heeft vooral kunst gerelateerde artikelen en foto’s”, vertelt Sanne. ‘’Nikki en Marije hebben allerlei herfstachtige verhalen’’. Dat zijn ook de artikelen waar Sanne het meest naar uitkijkt om te lezen. 

Naast school vindt Sanne het leuk om haar tijd te besteden aan haar vrienden. Ook shopt ze graag. Ze shopt vooral bij de Zara, H&M en Pull and Bear. Verder vindt ze het erg gezellig om naar de bios te gaan. 

Lizzy Brocaar (17) zij/haar 

Functie: redacteur 

Lizzy koos om buiten Inside out te gaan werken omdat de redactie die toen nog bestond uit 1 groep te groot werd. Dus was het nodig om de redactie te splitten. Het idee werd daarom uiteindelijk om een kunst gerelateerde magazine te creëren. Ook vond Lizzy dat Inside Out gewoon te lief is voor het Grafisch Lyceum. Qua vormgeving wilde ze het ook gewoon anders hebben. Ze vond het ook belangrijk om andere mensen buiten de redactie ook echt in hun magazine te betrekken. 

Zo leek het haar ook leuk om oud-leerlingen te benaderen om hun een kans te geven om hun verhaal te vertellen.  

Een grappig feitje over Lizzy is dat ze graag een eend wil hebben als huisdier. 

Marije Bruggeman (18) zij/haar 

Functie: redacteur  

Marije is niet een beginner als het gaat om schrijven. Ze heeft maar liefst drie boeken uitgebracht. Vertrouw me (1), vertrouw me (2) en voor altijd. Druk heeft ze het dus zeker. Maar naast schrijven heeft ze ook een grote liefde voor paarden. Daar spendeert ze graag haar vrije tijd mee.  

Voor Art season heeft Marije 1 fictief verhaal geschreven. Dat vond ze erg gaaf om te doen omdat ze helemaal zelf mocht weten waar dat dan over zou gaan. Er waren geen regels waar ze zich aan moest houden. 

Het verhaal gaat over een meisje dat haar vriendin heeft verloren aan een ongeluk. Vervolgens neemt een jongen haar mee om iets te laten zien…wat is het nou dat ze wil laten zien? Daar kan je zelf achter komen door het artikel te gaan lezen. 

Nikki Morra (17) zij/haar  

Functie: redacteur  

Een fictief verhaal heeft Nikki geschreven. Wat je kan teruglezen in het magazine. Maar dat is niet haar eerste keer. Ze heeft namelijk op haar 16e een boek uitgebracht genaamd ”Sleutel naar vrijheid”.  

Niet alleen heeft ze dat uitgebracht…maar ook begon ze op haar 14e al columns te schrijven voor haar lokale krant. Daar is ze mee begonnen toen alles dicht begon te gaan vanwege corona. Helaas is ze daar mee gestopt door de drukte die ze kreeg toen ze haar examenjaar in ging.  

Verder ligt Nikki’s interesses bij kunst, schilderen, films en muziek. Ook heeft ze een groot liefde voor tattoos. Waar je ook in het magazine een artikel van terug kan vinden.  

Beide Marije en Nikki hebben een fictief verhaal geschreven. Nikki kan niet wachten tot dat die artikelen voor ons beschikbaar zijn om te lezen. Nikki beschrijft haar verhaal als ”Een meisje dat schildert die letterlijk uit de realiteit wordt gehaald en in het schilderij wordt getrokken.  

Ook is ze erg enthousiast over Lizzy haar artikel waar zij vertelt hoe je kunst van afval maakt. 

Auke Beeke (21) alle voornaamwoorden 

Functie: redacteur  

Auke is erg geïnteresseerd in geschiedenis. Daar heeft hij ook zijn artikelen op gebaseerd. Zo hebben hun geschreven over kunst en status en hoe dat vroeger in zijn werking ging. Ben jij ook net als Auke geïnteresseerd in geschiedenis? Dan zijn hun artikelen niet te missen.  

Naast geschiedenis houdt Auke ook erg van Lana del rey. Zijn all time favorite Lana songs zijn ‘the blackest day’, ‘black beauty’, ‘art deco’, ‘ride’, ‘national anthem’ en ‘get free’. Kostuumdrama’s is een filmgenre waar Auke voor leeft. Ook vindt Auke het fijn om te wandelen. Auke is niet zomaar bij een magazine terecht gekomen. Die schrijft namelijk zelf ook in hun vrije tijd. Zo hebben hun weleens een boek proberen te schrijven die hij nooit heeft afgemaakt. Wat hij uiteindelijk wel van plan is. 

Net als iedereen van de redactie heeft Auke veel gedaan voor dit magazine. Zo is hij ook naar een expositie gegaan helemaal in Delft om daar een leuk artikel van te kunnen schrijven. 

Een tijdschrift kan natuurlijk niet bestaan zonder opmaak. Daar heeft de redactie twee getalenteerde vormgevers voor gevraagd. Deze twee vormgevers zijn zelf ook nog studenten van het Grafisch Lyceum. Dat zijn namelijk Samantha Visser en Owen van den Hondel.  

Beide houden ze erg van gamen. Ze spelen onder andere Valorant en League Of Legends. Voor Owen sprak het project aan omdat hij nog nooit een volledig magazine heeft gemaakt en het hem wel iets leek om te doen. Samantha zag dat de redactie van Art season mensen zochten en besloot daarom mee te helpen.  

Linkjes 

Zelfgeschreven boek van Nikki Morra: 

Zelfgeschreven boeken van Marije Bruggeman: 

Auteur: Aimy Dao

Fotografie: Beaudine Roth

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More